Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Οικολόγοι: "Σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην βία φέρουν οι εκδότες του αθλητικού Τύπου"


Οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή τη σύλληψη εκδότη αθλητικής εφημερίδας με ανακοίνωσή τους λένε "όχι σε δημοσιεύματα και εκπομπές «εμπρηστικού περιεχομένου» που «τυφλώνουν» οπαδούς και παρακινούν σε ενέργειες βίας '.

"Η βία - τονίζουν- στα γήπεδα δεν λύνεται με ευχολόγια. Δεν λύνεται με συσκέψεις αλλά με πράξεις. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην βία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων φέρουν οι εκδότες του αθλητικού Τύπου. Ζητούμενο δεν είναι η στείρα κριτική προς τις πλευρές που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» αλλά να αντιμετωπιστεί το ζήτημα άμεσα.
Ο εκδότης της αθλητικής εφημερίδας Metrosport βρίσκεται αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη επειδή έκανε αυτό...που έκαναν και άλλοι συνάδελφοί του, που εκδίδουν εφημερίδες που ανήκουν στο λεγόμενο οπαδικό Τύπο.
Δυστυχώς όλοι μας γινόμαστε κάθε χρόνο γνώστες πρωτοσέλιδων «εμπρηστικού περιεχομένου» που «τυφλώνουν» οπαδούς και τους παρακινούν σε ενέργειες βίας. Πριν από λίγες ημέρες εφημερίδες που «πρόσκεινται» στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό προσπαθούσαν να παρουσιάσουν η κάθε μια από τη δική της σκοπιά τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο φιλικό αγώνα μπάσκετ Ελλάδας - Σερβίας στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Καταδικάζουμε το περιεχόμενο φωτογραφιών, τίτλων ή άρθρων που στόχο έχουν να δυναμιτίζουν το κλίμα ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων.
Πιστεύουμε στην ελευθερία του Τύπου. Θεωρούμε ότι και ο Τύπος οφείλει να αυτοσυγκρατείται, αναγνωρίζοντας την κοινωνική αποστολή του. Οι καταδικαστικές αποφάσεις και τα υψηλά πρόστιμα είναι η έσχατη λύση.
  • Ζητάμε από τις κατά τόπους Ενώσεις Ιδιοκτητών και Ενώσεις Δημοσιογράφων να μεριμνήσουν άμεσα ώστε τα μέλη τους να εφαρμόζουν πάντα τον Κώδικα Δεοντολογίας και, εφόσον τον παραβιάζουν, να υπόκεινται σε πειθαρχικό έλεγχο.
  • Ζητάμε από τους ευαισθητοποιημένους φιλάθλους να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές και να μην αγοράζουν εφημερίδες που επικροτούν την αθλητική βία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...