Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ηρθε με εμπειρία του χώρου

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, παλαιός γνώστης του ευρύτερου χώρου των ΜΜΕ και των θεμάτων που τα αφορούν, ανέλαβε από χθες, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την «τύχη» των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ), ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.
«Η περίοδος αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά υπάρχει η θέληση», είπε ο κ. Χυτήρης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Στις δηλώσεις του κατά την τελετή ανάληψης των νέων του καθηκόντων ο κ. Χυτήρης, αναφερόμενος στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τόνισε ότι θα συνεργαστεί «με έναν φίλο από τα παλιά» που εκτιμά ιδιαίτερα. «Η περίοδος αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά υπάρχει η θέληση», είπε ο κ. Χυτήρης ενώ ερωτηθείς για τις αρμοδιότητές του, επισήμανε ότι αναλαμβάνει ξεκάθαρα τα ΜΜΕ και ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ορίσει τις λοιπές αρμοδιότητες.
Ό,τι καλύτερο και εποικοδομητική συνεργασία, ευχήθηκε στον κ. Χυτήρη, ο κ Γερουλάνος, «προκειμένου να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα».
Επισημαίνεται ότι ο κ. Χυτήρης, αναλαμβάνει τα δημόσια Μέσα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η ΕΡΤ καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επερχόμενης ψηφιακής εποχής.
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι την περίοδο αυτή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την επιλογή και τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα -μόλις προχθές εξέπνευσε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους- ενώ την ίδια ώρα σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα της επιλογής νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Επί του παρόντος τα θέματα της ΕΡΤ ρυθμίζει ο Θ. Παπαγεωργίου, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του προέδρου αμέσως μετά το διαχωρισμό της από εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...