Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Για «κατασκοπεία» κατηγορείται η κυβέρνηση Σαρκοζί

Αντιμέτωπος με μια νέα σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση Βερτ-Μπετανκούρ βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται, καθώς η εφημερίδα Le Monde κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έδωσε εντολή στις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για την παρακολούθηση δημοσιογράφου, ώστε να εντοπισθεί η πηγή των πληροφοριών του.
Η γαλλική προεδρία διέψευσε «κατηγορηματικά» τις αιτιάσεις και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «δεν έδωσε ποτέ την παραμικρή εντολή» για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την προέλευση των πληροφοριών της εφημερίδας στο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο Βερτ-Μπετανκούρ.
Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η υπηρεσία αντικατασκοπείας επαλήθευσε πληροφορία για τις διαρροές, χωρίς να προβεί «σε οποιουδήποτε είδους τηλεφωνική παρακολούθηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Η εφημερίδα Le Monde κατηγορεί τη γαλλική προεδρία ότι παραβίασε τους νόμους περί προστασίας των πηγών των δημοσιογράφων ζητώντας από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας να εντοπίσουν την ταυτότητα του πληροφοριοδότη ενός δημοσιογράφου της εφημερίδας. Η Le Monde ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατ΄αγνώστων.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...