Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Δημήτρης Βάρος στη διεύθυνση του “Veto”

Ο έμπειρος δημοσιογράφος Δημήτρης Βάρος, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του “Veto”, όπως γράφουν οι typologies.

O πρώην διευθυντής του “Έθνους” και του “Ελεύθερου Τύπου” συναντήθηκε με το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και σήμερα θα ενημερώσει το προσωπικό της εφημερίδας.

Ο Δημ. Βάρος τον τελευταίο καιρό συνεργαζόταν με εκδοτικό συγκρότημα εξειδικευμένος στις τεχνικές εκδόσεις.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αντικαθιστά τον Χρ. Μουλίνο που αποχώρησε για να βγάλει την κεντροδεξιά εφημερίδα του Φιλιππάκη, αλλά θα δώσει και ΅΄αλλον αέρα΅ στην εφημερίδα.



Ο Δημ. Βάρος έχει διατελέσει αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής σε εφημερίδες όπως «Ακρόπολη», «Έθνος», «Πρώτη», «Έθνος της Κυριακής» και «Τύπος της Κυριακής» και σε πολλά οικονομικά, ναυτιλιακά, επιστημονικά και τεχνικά περιοδικά.
Σήμερα είναι διευθυντής της "Τεχνοεκδοτική" που εκδίδει 7 μηνιαία περιοδικά.

Έχει εκδώσει 4 ποιητικά βιβλία («Ω ξειν…», «Ανδρομέδα», «Θηρασία», «Φρύνη») ενώ ένα πέμπτο βρίσκεται υπό έκδοση («Υπατία»). Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί επίσης σε αρκετές ελληνικές και ξένες συλλογές καθώς και σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. Μερικά έχουν περιληφθεί και σε δίσκους του Γιάννη Μαρκόπουλου τραγουδισμένα ή απαγγελμένα από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τη Μαρία Φωτίου, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τη Βασιλική Λαβίνα, τους Βωξ και από τον ίδιο τον συνθέτη.

Αν και έχει πάντα ρόλο επιτελικού στα έντυπα που εργάζεται, συνηθίζει να διατηρει χρονογραφικές στήλες. Μια συλλογή από διαχρονικά ευθυμογραφήματά του θα κυκλοφορήσει  με τίτλο «We are Greeks!».

Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολάου και έχω δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μάγκυ.
Είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και διεθνών Οργανώσεων ημερήσιου και περιοδικού Τύπου (WAN και FIPP).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...