Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Θα παρελάσουμε την 28η Οκτωβρίου

Σε συνεργασία με άλλα σωματεία εργαζομένων


«Καρπούς» απέδωσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και στην οποία εκτός των εργαζομένων της ΕΡΤ, συμμετείχαν αντιπροσωπείες σωματείων και κλάδων εκτός του χώρου των ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μαζί με την κοινωνία δεν δεχτήκαμε να επικυρώσουμε την αντισυνταγματική και φασιστική απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Για σχεδόν πέντε μήνες συνεχίζουμε να κρατάμε την ΕΡΤ ανοιχτή σε όλη την Ελλάδα και να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό ραδιοφωνικό και  τηλεοπτικό πρόγραμμα, καθώς και ενημέρωση μέσω του www.ertopen.com. Όσες Π.Ν.Π., όσες τροπολογίες – «ντροπολογίες» κι αν καταθέσει η κυβέρνηση για να κλείσει την ΕΡΤ, δεν πρόκειται να κάμψει την αταλάντευτη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, για την ύπαρξη και τη λειτουργία της ΕΡΤ. Το ίδιο σταθερή είναι και η απόφαση των εργαζομένων να τη διατηρήσουν ανοιχτή, πηγή ανεξάρτητης ενημέρωσης και πολιτισμού. ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για έβδομη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, στους Δήμους και σε μέτωπα του ιδιωτικού τομέα, το προηγούμενο διάστημα απάντησαν στις κυβερνητικές επιθέσεις με μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες. Ένα αντιφασιστικό ποτάμι γέμισε τους δρόμους των πόλεων μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και υποχρέωσε κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να προχωρήσουν στη σύλληψη των επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής στον αντιφασιστικό αγώνα, που σηματοδότησε την απαρχή της αντίστασης, ενέπνευσε τους μετέπειτα κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ενάντια στη φασιστική χούντα. Δίνει έμπνευση στους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή των πολιτικών της καταστροφής που φέρνουν τα μνημόνια, τα οποία υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Μετά την παρέλαση παραμένουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και διαδηλώνουμε ως το Ραδιομέγαρο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έστρωσε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή και οδηγεί τους εργαζόμενους με τα μνημόνια στην εξαθλίωση.
Ενάντια:
•    στο «μαύρο στην ΕΡΤ»
•    στα λουκέτα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
•    στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων
•    στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις επιστρατεύσεις απεργών.
Ενάντια στο φασισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...