Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα: Η κόκκινη ζώνη και οι μαύρες μπλούζες

Στις εκλογές του 2009, η Χρυσή Αυγή είχε πάρει στην Β' περιφέρεια του Πειραιά 933 ψήφους, ποσοστό 0,5%. Στις εκλογές του 2012 πήρε 17.164 ψήφους, ποσοστό 9,5%.

Ειδικά στην προσφυγική, εργατική γειτονιά του Περάματος, το 2009 οι ψηφοφόροι  της Χρυσής Αυγής ήταν 83 άνθρωποι. Δυόμισι χρόνια αργότερα, ήταν 1.711.

Πώς έγινε αυτό; Πώς  έριξε ρίζες στις γειτονιές του  Πειραιά και ειδικά στο Πέραμα, μια μικρή ναζιστική συμμορία; Ποιους, πώς και γιατί κατόρθωσε να πλησιάσει; Και τι συνέβη στις γειτονιές αυτές, τα τελευταία δύο χρόνια; Πώς προσπάθησε η Χρυσή Αυγή να «γίνει αφεντικό της πόλης», με τι μέσα, με ποιους ανθρώπους; Και τι λένε, τι νιώθουν, σε τι κλίμα ζουν σήμερα, μετά το σοκ του φονικού στην Αμφιάλη, αυτές οι γειτονιές;

Η «Έρευνα» πέρασε μέρες και νύχτες στο Πέραμα, στην ζώνη της ναυπηγοεπισκευής και στις γειτονιές των «νεόκτιστων», μίλησε με άνεργους τεχνίτες της ζώνης, με οικογένειες που ζουν δύο χρόνια τώρα με κομμένο ρεύμα, με ενεργούς πολίτες και με τον Μιχάλη Μυτακίδη την ψυχή των Active member, και προσωπικό φίλο του Παύλου Φύσσα, προσπαθώντας να διακρίνει το κοινωνικό τοπίο πίσω από την δολοφονική δράση των «ανθρώπων με τα μαύρα».

 «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 23:40 στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...