Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Έντονη αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη – Κωνσταντοπούλου για την ψηφιακή τηλεόραση

Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη με τον πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, χαρακτήρισαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Αφορμή ήταν η ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Επιτροπής, ο υπουργός Υποδομών, σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ο πρώτος στόχος είναι να γίνει ένα αποδοτικότερο πλάνο κοινωνικής, τεχνολογικής και οικονομικής αξιοποίησης του ψηφιακού μερίσματος και ο δεύτερος, να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο πλαίσιο ως χώρα, για την ταχεία και αποδοτικότερη υλοποίηση του χάρτη ψηφιακής τηλεόρασης».

«Έχει εκδοθεί με ΚΥΑ ο χάρτης συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και ο πάροχος δικτύου, που θα προκύψει πολύ σύντομα μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα είναι υποχρεωμένος να τον καλύψει μέσα σε ένα χρόνο με 156 κέντρα μετάδοσης σε όλη την χώρα. Ο χρόνος παραχώρησης ή εκχώρησης του δικαιώματος είναι 15 χρόνια. Το τίμημα και συγκεκριμένα η τιμή εκκίνησης είναι 16,39 εκατ. ευρώ για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και 2,1 εκατ. για τα περιφερειακά κανάλια. Στόχος μας είναι από την 1η Οκτωβρίου 2014, να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και να πάμε πλήρως στην ψηφιακή τηλεόραση και στην ψηφιακή μετάβαση, για να κάνουμε στη συνέχεια το διαγωνισμό για το ψηφιακό μέρισμα», ήταν μερικές από τις επισημάνσεις του κ. Χρυσοχοΐδη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Υποδομών, τα οποία, όπως υποστήριξε, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει.

«Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προχωρώντας στο διαγωνισμό ψηφιακού παρόχου δικτύου με την ΕΡΤ σε καθεστώς αμφισβήτησης και παρεμποδιζόμενη από την κυβέρνηση να παρέμβει στη διαδικασία; Ποιος θα εγκαταστήσει τους πομπούς της; Πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η ανεξαρτησία τους από ιδιωτικά συμφέροντα;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, «διακινείται η απαράδεκτη σπερμολογία περί εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ -η προθεσμία κύρωσης της χουντικής κοπής, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας λήγει αύριο» και συμπλήρωσε:

«Το ότι αύριο εκπνέει σημαίνει ότι από μεθαύριο κ. Χρυσοχοΐδη, η ΕΡΤ επανέρχεται ως νόμιμος διαχειριστής των συχνοτήτων, τις οποίες διαχειριζόταν και όλα πρέπει να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να λειτουργούν και να εκπέμπουν, έστω διαδικτυακά, αφού πραξικοπηματικά έχει διακοπεί η χρήση των συχνοτήτων. Εάν, η κυβέρνηση επιλέξει τη δική της παρανομία να την καλύψει με τα ΜΑΤ, θα είναι κάτι που θα σας συνοδεύει, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Όμως, εδώ υπήρχε το γεγονός ότι υπήρχε δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ ΑΕ, που είχε νόμιμη χρήση συχνοτήτων, νόμιμη αξίωση στο ψηφιακό μέρισμα και στους διαύλους και την οποία καταργήσατε στον κρίσιμο χρόνο που εξελίσσεται η διαδικασία του διαγωνισμού για το ψηφιακό σήμα. Δεν είναι αθώα όλα αυτά και όλες αυτές οι καθυστερήσεις, τις οποίες δεν δικαιολογήσατε, ήταν ένας λόγος παραπάνω να κρατήσετε την ΕΡΤ σε λειτουργία και όχι να την διαλύσετε άρον-άρον, προκειμένου τα ιδιωτικά κανάλια να μην έχουν ανταγωνιστή».

«Όνειδος, κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι αυτό που ο ελληνικός λαός, οι άνεργοι, οι φτωχοί πολίτες, ο ελληνικός λαός πλήρωνε από το υστέρημά του για να λέτε εσείς την ΕΡΤ κερδοφόρα. Αυτό το οποίο ζήσαμε επί πολλά χρόνια με την φαυλότητα και την αθλιότητα και του πολιτικού συστήματος και όλου του συστήματος, στο οποίο στηρίχθηκε αυτό που λεγόταν ΕΡΤ», ήταν η αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης:

Ζωή Κωνσταντόπουλου: «Ως δήλωση αυτοκριτικής, τα λέτε αυτά. Το πολιτικό σύστημα το ονειδιστικό, είσαστε εσείς. Το εκπροσωπείτε επάξια».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εγώ θεωρώ, όνειδος …»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όνειδος» είναι να κουνάτε το δάχτυλο, κύριε Χρυσοχοΐδη».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα με πτοήσετε. Δεν προκαλώ κανέναν. Εσείς προκαλέσατε εμένα. Λέω, λοιπόν, ότι όνειδος είναι το καθεστώς της ΕΡΤ το οποίο προκαλούσε το φιλότιμο και το αίσθημα των Ελλήνων, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία εσείς αποκαλείται κερδοφόρα τηλεόραση. Η Δημόσια Τηλεόραση έχει από τον ιδρυτικό νόμο την άδεια, δεν χρειάζεται καμία άδεια κανενός, ούτε λήγει καμιά άδεια…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Νομίζετε!»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εσείς νομίζετε! Εγώ έτσι νομίζω, έτσι ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εσείς, δεν διαβάσατε και το μνημόνιο…»

Αντιπαράθεση, όμως, σημειώθηκε και ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον πρώην υπουργό της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο. Αφορμή οι αναφορές του κ. Κακλαμάνη για επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Μια δήλωση, που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, την απαξίωσαν, γιατί εκείνος ήξερε ποιοι τον δάγκωναν και είχαν λυσσάξει. Ποιοι υπονόμευαν την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας από το καλοκαίρι του 2010; Εξέπεμπαν σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα θα γίνει από μέρα σε μέρα Λιβύη. Αυτοί είναι που τώρα επιβραβεύονται, για να συνεχίζουν τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

«Δεν ξέρω τι έκαναν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον κ. Παπανδρέου μετά το 2010. Εγώ ξέρω ότι όλοι τους, αυτοί που κατά τον κ. Κακλαμάνη κυνήγησαν τον κ. Παπανδρέου, ήταν τα μεγάφωνα του κ. Παπανδρέου για το “λεφτά υπάρχουν”, τον Οκτώβριο του 2009. Οπότε σας βολεύει σαν ΠΑΣΟΚ και όποτε σας βολεύει για να γίνετε κυβέρνηση, ή για να ρίξετε άλλες κυβερνήσεις, κάνετε αυτό το πράγμα» », σχολίασε ο κ. Παυλόπουλος.

« Όποιος μου φέρει δύο λέξεις, “λεφτά υπάρχουν”, μόνο αυτές τις δύο λέξεις από το στόμα του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς συνέχεια -αυτές που όλο αυτό το σύστημα επαναλαμβάνει και πολύς κόσμος νομίζει ότι έτσι είναι-, εγώ παραιτούμαι από βουλευτής. Η Αγία Γραφή λέει: “είπεν άρθρο ουκ έστιν Θεός”. Κρατάμε το “ουκ έστιν Θεός”. Έλεος. Άλλωστε ξέρουμε ποιοι τον έριξαν τον Παπανδρέου, αυτοί οι οποίοι μαίνονται ακόμη», ανταπάντησε ο κ. Κακλαμάνης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...