Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

BINTEO- Κεδίκογλου: Έχει λήξει η θητεία του ΕΣΡ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Ως «προσωρινή ρύθμιση» μέχρι την χορήγηση των αδειών παρόχου περιεχομένου, περιέγραψε ο Σίμος Κεδίκογλου το άρθρο 18 του νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια, σχετικά με τις άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου όπως είπε «να μη μείνουν περιοχές της Ελλάδας χωρίς τηλεόραση». Σημείωσε, άλλωστε, ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αδειοδότηση», αλλά και πως από αυτή, θα προκύψουν σημαντικά έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο.

Κάνοντας λόγο για «κακόπιστα σχόλια», o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε σχετική βελτίωση που κατατέθηκε, διευκρινίζοντας την αυστηρά περιορισμένη χρονική ισχύ, με ρητή αναφορά στο ότι θα ισχύει μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού.
«Η ΕΕΤΤ ανέδειξε την ανάγκη για το άρθρο 18, ώστε να μη μείνει η χώρα χωρίς τηλεόραση», είπε, θυμίζοντας ότι η αναλογική θα υπάρχει ως τις 1/10/2014.

«Πρέπει το ΕΣΡ να εκδώσει την προκήρυξη», είπε, απευθύνοντας έκκληση «να συνεργαστούμε όλοι μαζί», αφού παρατήρησε ότι υπάρχει πρόβλημα, έχει λήξει η θητεία του και πως για να υπάρξει απόφαση απαιτείται πλειοψηφία 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων. 
Δείτε το βίντεο:
Στην αναφορά «απάντησε» λίγο αργότερα, ο προεδρεύων της Ολομελείας Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας πως κατόπιν της παρατηρήσεως και του υπουργού, θα μπορούσαν ίσως να δουν το θέμα της αναθεώρησης των διαδικασιών… 
«Το καθεστώς των νομίμως λειτουργούντων, ισχύει επί μακρόν», υποστήριξε ακόμα ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι «η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει οριστικά το ζήτημα, παρά τη γενικευμένη οικονομική κρίση».

Όσο για τη ΔΤ, υποστήριξε ότι έχει εξασφαλισμένο φάσμα συχνοτήτων.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...