Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο πρόεδρος του Ασοσιέιτεντ Πρες, Γκάρι Προύιτ κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης

«Η τηλεφωνική κατασκοπεία δημοσιογράφων του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες (AP) από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήταν μια από τις πιο κατάφωρες παραβιάσεις της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος», δήλωσε χθες, Σάββατο, ο πρόεδρος του πρακτορείου Γκάρι Προύιτ στη συνέλευση της Διαμερικανικής Ένωσης Τύπου (IAPA).

Ο Προύιτ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε πως η διοίκησή του «καταχράστηκε πηγές πληροφοριών περισσότερο παρά οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση» και συνέκρινε ορισμένες από τις πρακτικές της με αυτές αυταρχικών καθεστώτων.

Πρέπει κανείς να βρίσκεται «σε επιφυλακή με μια κυβέρνηση στην οποία αρέσει υπερβολικά το απόρρητο», δήλωσε ο Προύιτ. Οι κυβερνήσεις εκείνες που επιχειρούν να αναγκάσουν τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα σ' έναν ελεύθερο Τύπο και την εθνική ασφάλεια, δημιουργούν απλώς ένα "πλαστό δίλημμα", πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στη διάρκεια της παρουσίασης εισήγησης με θέμα «Ελευθερία του Τύπου έναντι εθνικής ασφαλείας: η κακή επιλογή», στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της AIPA που πραγματοποιείται στο Ντένβερ του Κολοράντο με συμμετοχή 300 εκδοτών και διευθυντών εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...