Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή διαβούλευση για τη ΝΕΡΙΤ

Οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του δημόσιου φορέα
 
Σε ανοιχτή διαβούλευση για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προχωρά από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Μέσα από την ιστοσελίδα www.opengov.gr οι Έλληνες πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ, του μοναδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας. Στόχος είναι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να αποτελέσει από το γενέθλιο βήμα της έναν φορέα ανοικτό προς την κοινωνία, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, εκπληρώνοντας τον θεσμικό ρόλο και την αποστολή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι πολίτες που χρηματοδοτούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δια του ανταποδοτικού τέλους, πρέπει να είναι συνδιαμορφωτές του χαρακτήρα και των σκοπών της. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ζητά τη γνώμη όλων ανεξαιρέτως των πολιτών - και όχι μόνο των «επαϊόντων» -  για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της».

Απώτερος στόχος της διαβούλευσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση «είναι η διατύπωση προτάσεων και ιδεών που θα αξιοποιηθούν στην εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Μετά το πέρας της διαβούλευσης, η ΝΕΡΙΤ θα διαμορφώσει έκθεση επί των συμπερασμάτων και με βάση αυτά θα παρουσιάσει αναλυτικά τους σκοπούς και τις προτεραιότητες της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...