Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«360ο»: Στις γειτονιές των Ρομά της Βουλγαρίας και των Φαρσάλων

 
Τα γεγονότα έχουν αιτία και αποτέλεσμα. Δημιουργούν  ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Έχουν μία αλήθεια αλλά πολλές εκδοχές. Για να τα κατανοήσεις και να τα κρίνεις, χρειάζεται να εισχωρήσεις στο κέντρο τους, να διατρέξεις την περιφέρεια του κύκλου τους, να διαγράψεις 360ο.

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 23:45, οι «360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, ακολουθούν τα ίχνη της μικρής Μαρίας και άλλων χαμένων παιδιών. Η εκπομπή ταξίδεψε στις γειτονιές των Ρομά της Βουλγαρίας και των Φαρσάλων και συνομίλησε με πρόσωπα – κλειδιά για την υπόθεση της πεντάχρονης που έχει συγκλονίσει την Ευρώπη.


Το μεγάλο οδοιπορικό της εκπομπής ξεκινά από τον καταυλισμό όπου εντοπίστηκαν οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας, στο Νικολάεβο της Βουλγαρίας. Εκεί, η κάμερα των «360ο» αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες από τον κόσμο των τσιγγάνων στη γειτονική χώρα.

Στην εκπομπή, μιλά ο «Βασιλιάς» των Ρομά της Βουλγαρίας για τη δική του ιστορία που μοιάζει με αυτή της Μαρίας, και δίνει την προσωπική του εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη με το πεντάχρονο κορίτσι, το οποίο βρέθηκε να μεγαλώνει μακριά από τους βιολογικούς του γονείς.


 Πίσω στην Ελλάδα, οι «360°» επισκέπτονται τον οικισμό των Ελλήνων Ρομά, στα Φάρσαλα και καταγράφουν, μέσα από μαρτυρίες, λεπτομέρειες για τον τρόπο που μεγάλωνε η Μαρία μαζί με παιδιά που δεν πάνε σχολείο και παίζουν ανάμεσα σε σκουπίδια και λύματα.

Ξεκινώντας  από τη Λαμία και το νοσοκομείο που φαίνεται πως γεννήθηκε η Μαρία, η εκπομπή παρουσιάζει πώς κυκλώματα εκμεταλλεύονται τα κενά του συστήματος καταγραφής των γεννήσεων καθώς και τη διαχρονικότητα του φαινομένου των παράνομων υιοθεσιών.

«360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...