Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Ελάτε οι 32 στο ραδιομέγαρο αντί να καταφεύγετε στα άκρα

Η ακρότητα, για κάθε εκπρόσωπο δημοκρατικού κοινοβουλίου, όπως των 32 βουλευτών της ΝΔ, για βίαιη εκκένωση του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είναι αναντίστοιχη με τη μέχρι τώρα στάση τους, όταν από την 11η Ιουνίου αντικοινοβουλευτικά, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά η κυβέρνηση επέβαλε με το «μαύρο», τον ξαφνικό θάνατο στην ΕΡΤ, τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της. 

• Σίγησαν όταν το ΣτΕ διέταξε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους.
• Σίγησαν όταν σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας και της διεθνούς δημοσιογραφικής κοινότητας εκφράζανε την εναντίωσή τους στο «μαύρο».
• Σίγησαν όταν η πλειοψηφία του λαού μας με ογκώδεις και μαχητικές καθημερινές συγκεντρώσεις τους στο ραδιομέγαρο αξίωσαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
• Σίγησαν όταν ο Άρειος Πάγος διέταξε δικαστική έρευνα για τις αυθαιρεσίες, παρανομίες και εργασιακές παρατυπίες για τη συγκρότηση της λεγόμενος ΔΤ.
• Σίγησαν για τη μεγάλη αποδοχή του λαού μας, των πνευματικών και συνδικαλιστικών φορέων στο καθημερινό, αποκαλυπτικό, ελεύθερο και αντικειμενικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρά τις υπονομευτικές κυβερνητικές προσπάθειες, με το κλείσιμο πομπών και συχνοτήτων.

Κι ενώ αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τη νομιμότητα ή όχι της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας του ΑΠ για τις αυθαιρεσίες της ΔΤ, οι 32 βουλευτές της ΝΔ προτρέπουν στην ουσία τον αρμόδιο υπουργό, αν και ο ίδιος δηλώνει αναρμοδιότητα, να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα.

Στην ερώτησή τους οι 32 αποφεύγουν την ενημέρωσή τους από τον κ. Π. Καψή, γιατί δεν έχει συσταθεί ακόμα η ΔΤ ως νομικό πρόσωπο, γιατί δεν έχει ΑΦΜ, κανονισμό προσωπικού και κανονισμό λειτουργίας, γιατί προσπαθεί συνεχώς να διασπάσει τους εργαζόμενους.

Αν έχουν επηρεασθεί από τις ανεύθυνες κι αναπόδεικτες αιτιάσεις του κ. Π. Καψή για ανομίες και παραβατικότητες στο ραδιομέγαρο από τους εργαζόμενους, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ όποτε θέλουν, για να σχηματίσουν άμεση προσωπική αντίληψη.

Στην ΕΡΤ, την ΕΤ3 και σ’ όλα τα κτίρια της δημόσιας ραδιοφωνίας της περιφέρειας, λειτουργεί μόνο η δημοκρατία, η συνταγματική νομιμότητα και η ελεύθερη αντικειμενική δημοσιογραφία, με τεράστιο προσωπικό κόστος των εργαζομένων, δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...