Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση στον Π. Καψή από ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφους ΕΡΤ

Ο  κ. Καψής  συνεχίζει να βαδίζει τον ολισθηρό δρόμο που του έχουν χαράξει, εθελοτυφλώντας μπροστά στην πραγματικότητα και ξεχνώντας τα όσα ο ίδιος είπε πριν μια εβδομάδα στο συνέδριο της  EBU. Η απόπειρα για μαύρο στην ΕΡΤ είναι σε πλήρη αναντιστοιχία  με το περί δικαίου αίσθημα, την θέληση των Ελλήνων και της παγκόσμιας κοινότητας. Η αναγκαιότητα της λειτουργίας  της ΕΡΤ  είναι πανθομολογούμενη και οι σπασμωδικές κινήσεις για το αντίθετο αλλά και η εμμονή του ειδικού διαχειριστή και του Π. Καψή να διορθώσουν ένα μεγάλο λάθος με αλυσίδα νέων λαθών, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν  είναι  να μεγαλώνουν τα αδιέξοδα σε βάρος του ΄Ελληνα πολίτη και του κρατικού προϋπολογισμού .

Σε σχέση με τις  υποχρεώσεις της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, εταιρείες παραγωγής  , κλπ) η ευθύνη για τη μη εκπλήρωση βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Σε όλες  τις συναντήσεις με τον κ. Καψή και εξωδίκως από τις 16 Ιουλίου έχουμε ζητήσει  να έρθουν να παραλάβουν  όλα τα στοιχεία που σήμερα υποστηρίζουν ότι τους λείπουν. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι  τα στοιχεία τα έχουν και δεν τα χρησιμοποιούν γιατί έτσι τους βολεύει προκειμένου να μην καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους και να λοιδορούν τον αγώνα των εργαζομένων επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τους θέσουν  απέναντί μας  κοινωνικές ομάδες και επαγγελματίες.

Για  τα πνευματικά δικαιώματα, είναι γνωστό ότι δεκάδες δημιουργοί έχουν παραχωρήσει  έργα τους,  πάνω στα οποία έχουν αποκλειστικά δικαιώματα οι ίδιοι, στο αυτοδύναμο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Αντιθέτως είναι δεκάδες οι διαμαρτυρίες δημιουργών και τα εξώδικα εναντίον της ΔΤ που εκπροσωπεί ο κ. Καψής, με τα όποια ζητούν να μην προβάλλονται τα έργα τους.  Οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός γνωρίζουν ποιοι τηρούν τη νομιμότητα και ποιοι την καταπατούν σε καθημερινή βάση.

 Οι μόνες δολιοφθορές στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ είναι αυτές που προκάλεσαν οι ιδιώτες τεχνικοί που πραγματοποιούν καταδρομικές επιχειρήσεις στα βουνά της Ελλάδας κατ' εντολήν του Υπ. Οικονομικών. Ο κ. Καψής επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης για το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εξακολουθεί να βλέπει μαύρο στις οθόνες του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επί 4 και πλέον μήνες, περιφρουρούν και διαφυλάττουν την δημόσια περιουσία των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.  Ο Π. Καψής είναι ο δολιοφθορέας της αλήθειας  διαχρονικά.

Όσο για τον μακρύ κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΤ δεν αποτελεί παρά άλλη μια παραδοχή του ότι  η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν εγκληματικό  λάθος και δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη από την ομολογημένη πλέον αδυναμία να καλύψει η ΔΤ την Ελληνική προεδρεία της ΕΕ.

 Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας να την καλύψουμε εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, για να μη γίνει για άλλη μια φορά η χώρα διεθνώς ρεζίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...