Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ για τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση

Σφοδρή αντιπαράθεση με τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή, προκάλεσε η καίρια τοποθέτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο ¨Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις¨.

Ο Αναγνωστάκης, ανέπτυξε την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με την τροπολογία για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, εγκαλώντας για άλλη μια φορά τους βουλευτές του ΠαΣοΚ που χρησιμοποιώντας συνταγματικές ακροβασίες, δεν τίμησαν την υπογραφή τους, εκπνέοντας έτσι ο χρόνος για την κύρωση ή μη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ.

Υπενθύμισε στο σώμα, τη συνεπή στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στους χειρισμούς της, κατά την ψήφιση του Νόμου για τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για μονοδιάστατη αντίληψη, καθώς η πρόταση να χαρακτηριστεί η νέα δημόσια τηλεόραση καθολικός διάδοχος της ΕΡΤ συμπεριλαμβάνοντας τα εργασιακά δικαιώματα και καταργώντας την Υπουργική Απόφαση του Υπ. Οικονομικών 2/11-6-2013 δεν έγινε δεκτή.

Αναφερόμενος στην επέκταση των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού του μεταβατικού σχήματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε πως η επέκταση από τους δύο μήνες στους δέκα αποτελεί καταστρατήγηση των διατάξεων των νόμων ν.2190/1994 και 3812/2009 καθώς εξοβελίζεται το πνεύμα και το γράμμα που διέπει τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά καταψηφίζει την τροπολογία και καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Λέγοντας χαρακτηριστικά: ¨ Η δημοκρατία δεν χωράει εκπτώσεις νομιμότητας, δεν χωράει εκπτώσεις στην εφαρμογή του δικαίου¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...