Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

«60’ Ελλάδα»: O Nίκος Μάνεσης στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας


Πυξίδα ο άνθρωπος. Προορισμός η ελληνική περιφέρεια. Στόχος του ταξιδιού η καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και του αισιόδοξου μηνύματος ότι σε έναν τόπο που βιώνει έντονα τη νέα σκληρή πραγματικότητα υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο στέκονται όρθιοι αλλά και βρίσκουν τη δύναμη να δημιουργούν.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 23:45, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν το ταξίδι τους με πέμπτο σταθμό τα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, εκεί όπου οι κάτοικοι συγκεντρώνουν προμήθειες και ετοιμάζονται για τον αποκλεισμό του χειμώνα. Το ομιχλώδες τοπίο διαδέχονται η βροχή και η ηλιοφάνεια και τα ηπειρώτικα μοιρολόγια «παντρεύονται» με την ροκ μουσική.

Η εκπομπή βρέθηκε στην Αετομηλίτσα, το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα, για να συναντήσει τον μοναδικό της κάτοικο.

Στην Κόνιτσα, υπάρχουν ακόμα ξέγνοιαστοι άνθρωποι που χαμογελούν βλέποντας τον Βοϊδομάτη. Ψαρεύουν, κάνουν rafting, ιππεύουν άλογα και οδηγούν στα βουνά τζιπ.

Στην Καστάνιανη με τους 25 κατοίκους, ο Νίκος Μάνεσης θα συναντήσει τους νεότερους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι βόσκουν τα γελάδια τους με μηχανή ENDURO!

Στην Πλαγιά, κοντά στα αλβανικά σύνορα, το χωριό εκκενώθηκε λόγω κατολισθήσεων και οι κάτοικοι, με βουρκωμένα μάτια, βλέπουν τα σπίτια τους να μετατρέπονται σε ερείπια.

Στο Μπουραζάνι, η κάμερα καταγράφει τις πιο όμορφες εικόνες, τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελαφιών που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και τις μοναδικές νεροτριβές και νερόμυλους.

Σε αυτό το ξεχωριστό οδοιπορικό, ο Νίκος Μάνεσης γίνεται μέρος του ρεπορτάζ και συμμετέχει στα δρώμενα σε έναν ρόλο έκπληξη!

«60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση: Βλέπουμε αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...