Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τετιάνα Τσορνόβιλ: «Είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου για μένα»

Η 34χρονη ακτιβίστρια Τετιάνα Τσορνόβιλ, που ξυλοκοπήθηκε άγρια το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου γι” αυτήν μετά τις έρευνες της ίδιας για τις κατοικίες του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και άλλων υψηλά ιστάμενων δημόσιων λειτουργών.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο δίκτυο της αντιπολίτευσης Kanal 5, η νεαρή γυναίκα, που έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη και δεν μπορεί να ανοίξει ακόμη το ένα μάτι της, υπογράμμισε ότι η επίθεση «σε καμία περίπτωση δεν διαπράχθηκε τυχαία».

Περιέγραψε ότι τη νύχτα της επίθεσης την ακολουθούσε «ένα μαύρο πολυτελές τζιπ» ενώ εκείνη είχε περάσει την ημέρα της φωτογραφίζοντας τα ακίνητα του υπουργού Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Πτσόνκα.

Κάποια στιγμή το όχημα που την καταδίωκε άρχισε να χτυπάει το δικό της αυτοκίνητο από όλες τις πλευρές για να την αναγκάσει να σταματήσει. «Όταν σε καταδιώκει με αυτόν τον τρόπο ένα πολυτελές αυτοκίνητο, καταλαβαίνεις ότι έχει εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου για σένα», υπογράμμισε η ρεπόρτερ.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η επίθεση πιθανόν είναι μια «πράξη αντεκδίκησης» για ένα όχημα των υπηρεσιών πληροφοριών στο οποίο εκείνη είχε προκαλέσει ζημιές στην προσπάθειά της να αποκτήσει αρχεία «παράνομων καταχωρήσεων».

Την ίδια ώρα η αστυνομία στην Ουκρανία κατηγόρησε τους 5 υπόπτους που κρατούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό της δημοσιογράφου για δεσμούς με κόμματα της αντιπολίτευσης.
efsyn.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...