Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Παράνομο το ψαλίδισμα των αποζημιώσεων

Ξεπερνώντας κάθε όριο κυνικότητας και εκδικητικότητας η Κυβέρνηση και οι εξουσιοδοτημένοι ανευθυνοϋπεύθυνοι Υφυπουργοί, γενικοί διευθυντές και ειδικοί εκκαθαριστές άφησαν εκατοντάδες εργαζόμενους απλήρωτους τις ημέρες των εορτών, στερώντας τους τις νόμιμες αποζημιώσεις. 


Η δέσμευση του πρωθυπουργού για «γενναίες αποζημιώσεις», αλλά και η γραπτή δέσμευση του αρμόδιου Υφυπουργού Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έγιναν κουρέλια μπροστά στην εκδικητική διάθεσή τους, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών υπενθυμίζει προς την Κυβέρνηση –η οποία διατυμπανίζει με κάθε τρόπο την προσήλωσή της στην απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας-, ότι όχι μόνο αποστερεί εκατοντάδες εργαζόμενους από τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους, αλλά παραβιάζει ευθέως το νόμο και ακόμη περισσότερο τον ποινικό, καθώς η μη καταβολή δεδουλευμένων ή άλλης αμοιβής και η μη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΣΥ καλεί την Κυβέρνηση, τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τον ειδικό εκκαθαριστή της ΕΡΤ να συμμορφωθούν, έστω εκπρόθεσμα και με καθυστέρηση στο νόμο, καταβάλλοντας άμεσα τις οφειλόμενες δόσεις της αποζημίωσης απόλυσης βάσει του χρόνου πραγματικής υπηρεσίας στην ΕΡΤ, καθώς και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, απευθύνει θερμό συναδελφικό χαιρετισμό στους χιλιάδες άνεργους και απλήρωτους ή κακοπληρωμένους συναδέλφους του κλάδου μας, με την ευχή το 2014 να μην υπάρχουν άνεργοι, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Προς αυτήν την κατεύθυνση δεσμεύεται, με αίσθημα αλληλεγγύης, να εντείνει με όλα τα μέσα τον αγώνα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, μισθωτούς και συνταξιούχους, για ασφαλές και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και για μια ελεύθερη, ποιοτική, αντικειμενική και δεοντολογική ενημέρωση.

Η Ομοσπονδία, ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει την αταλάντευτη θέση της για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...