Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Zoom στο παρασκήνιο: Εργαστήριο φωτογραφίας - δημοσιογραφίας για εφήβους

Με μια φωτογραφική μηχανή και ένα δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι στο χέρι, οι έφηβοι μπαίνουν στα παρασκήνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για να κάνουν… ρεπορτάζ!


Γ΄ Κύκλος: Θέατρο
Τις Δευτέρες 6, 13, 20 & 27 Ιανουαρίου και 3 & 10 Φεβρουαρίου 2014
17:30-20:30 Χώρος πολλαπλών λειτουργιών
Δ΄ Κύκλος: Χορός
Τις Τετάρτες 2, 9 & 30 Απριλίου και 7, 14 & 21 Μαΐου 2014


Σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριo, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, οι έφηβοι παρακολουθούν τις πρόβες επιλεγμένων παραστάσεων ή την προετοιμασία μιας έκθεσης εικαστικών και, κατόπιν, αποτυπώνουν την εμπειρία τους ως φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφοι.

Μέσα από τέσσερις θεματικούς κύκλους εργαστηρίων (χορός, μουσική,θέατρο, εικαστικά) - (σ.σ οι δυο πρώτοι κύκλοι έχουν πραγματοποιηθεί) - θα έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές και θα τους πάρουν συνεντεύξεις για τη δουλειά τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η βιωματική τους εμπειρία: Ό,τι δουν, νιώσουν και αντιληφθούν θα αποτυπωθεί στο δικό τους free press, με δικά τους κείμενα και φωτογραφίες.

Στη νέα στήλη μας για την Παιδεία, παρουσιάζουμε απόψεις για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση καθώς και προτάσεις εναλλακτικής διδασκαλίας στα σχολεία. Μπορείτε να μας στείλετε γνώμες και προτάσεις σας, στο paidia@tvxs.gr.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι έφηβοι θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές και τεχνικές της φωτογραφίας, μέσα από παραδείγματα από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο. Επιπλέον, θα διδαχθούν βασικές αρχές της δημοσιογραφίας και της συγγραφής κειμένων και θα γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια υλοποίησης ενός free press, από τη σύλληψη έως την παραγωγή του. Η προσέγγιση με άμεσο τρόπο στη δημοσιογραφική έρευνα, τηδημιουργική γραφή και τη φωτογραφία θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

Απευθύνεται σε: Εφήβους 12-16 ετών

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου και τη δημοσιογράφο Μελίνα Σιδηροπούλου

INFO
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
Κόστος συμμετοχής: 54€ (και για τις έξι συναντήσεις του κάθε κύκλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...