Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

1.700 προτάσεις κατατέθηκαν από πολίτες και φορείς στη διαβούλευση για την ΝΕΡΙΤ

Περισσότεροι από 1.700 πολίτες, ιδιώτες και συλλογικοί φορείς, κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους στην ιστοσελίδα www.opengov.gr στις διαδικασίες ανοικτής διαβούλευσης για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τον καθορισμό των απαιτούμενων προσόντων του προς πρόσληψη προσωπικού, τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και τον Κανονισμό Εργασίας, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τον  Κανονισμό Δημοπράτησης, Ανάθεσης και Εκτέλεσης Προμηθειών και Υπηρεσιών.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕΡΙΤ «μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξασφαλίζεται από τα πρώτα κιόλας βήματα της ΝΕΡΙΤ το εχέγγυο για τη δημιουργία των κατάλληλων δομών, διαδικασιών και υποδομών που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και τη δυνατότητα προσαρμογής του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στις σύγχρονες απαιτήσεις. Παράλληλα, η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ, αποτελεί στήριγμα για την υιοθέτηση καινοτόμων και βέλτιστων πρακτικών εναρμονισμένων με τα διεθνή πρότυπα, με αποτέλεσμα την παροχή ποιοτικού προγράμματος και υπηρεσιών από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Τα σχόλια των πολιτών που συμμετείχαν στη διαβούλευση, μελετώνται και αξιολογούνται από αρμόδια επιτροπή, η οποία συντάσσει και δημοσιεύει τη σχετική έκθεση προκειμένου αυτά να ενσωματωθούν στον οδικό χάρτη για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ. Ήδη, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr διατίθενται οι εκθέσεις για την εξειδίκευση των σκοπών και το προσοντολόγιο της ΝΕΡΙΤ, ενώ σύντομα θα δημοσιευθούν και οι εκθέσεις για τα υπόλοιπα πεδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...