Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Από την Πόλη Έρχομαι: Καταΐφι προσφέρει η Μαρία Εκμεκτσίογλου στον Πατριάρχη

Από το Φανάρι, τη συνοικία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ξεκινά την ξενάγησή της η Μαρία Εκμεκτσίογλου την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 18:50.


Στο Φανάρι, η Μαρία επισκέπτεται το Πατριαρχείο, το σημείο αναφοράς των Ρωμιών αλλά και των Ελλήνων που επισκέπτονται την Πόλη, συναντά τον Πατριάρχη και του προσφέρει το καταΐφι της.

Η Μαρία συνεχίζει την ξενάγησή της με τη Μαράσλειο Πατριαρχική Αστική Σχολή και την ιστορία της, το Ιωακείμιο Παρθεναγωγείο και την Παναγιά τη Μουχλιώτισσα και προχωρά προς τη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Μετά κατηφορίζει από το Φανάρι προς τον Κεράτιο όπου μαγειρεύει αρναούτζιερι, έναν πολίτικο μεζέ, στην προκυμαία.

Συνεχίζει τη βόλτα της προχωρώντας προς τη δυτική πλευρά του Φαναριού και φτάνει στην Παναγία την Παμμακάριστο, που λέγεται πια Fethiye Camii και στον Άγιο Γεώργιο τον Αντιφωνητή.

Περπατά προς τον Μπαλατά και σταματά σε ένα καφέ όπου μαγειρεύει μαντί με τη φίλη της Σεμά.

Στη συνέχεια, επισκέπτεται μαγαζιά της περιοχής και αγοράζει μπαχαρικά, φρέσκο τυρί, φρούτα και λαχανικά ενώ σε ένα μαγέρικο της γειτονιάς μάς δίνει συμβουλές για το μεζέ της πιπεριάς.

Φεύγοντας από τον Μπαλατά, πηγαίνει με τη Σεμά στο τελεφερίκ όπου επισκέπτεται ένα ξακουστό καφέ και μας μιλά για την ιστορία του.

Η τελευταία γευστική περιπλάνηση περιλαμβάνει πιπεριές γεμιστές με θαλασσινά, που η Μαρία μας τις προσφέρει εν πλω, πάνω σε ένα καΐκι.
Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης

Από την Πόλη Έρχομαι
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 18:50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...