Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Απολύσεις 140 δημοσιογράφων σχεδιάζει το Reuters

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανακοίνωσε την Τετάρτη τη μείωση των θέσεων εργασίας στη συντακτική του ομάδα, η οποία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού προσωπικού της.

«Για να απλοποιηθούν και να ενισχυθούν οι ενημερωτικές δραστηριότητες του Reuters, πραγματοποιούμε αλλαγές οι οποίες θα οδηγήσουν σε μία ελαφρώς μειωμένη συντακτική ομάδα», δήλωσε η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Μπαρμπ Μπεργκ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Κατά την ίδια, η συντακτική ομάδα θα «τοποθετηθεί σε περισσότερο στρατηγική θέση και θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να βοηθήσει το Reuters να ενημερώνει και να προσφέρει πληροφορίες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πελάτες και την κοινωνία».

Η Μπεργκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το εύρος των απολύσεων, αλλά μία καλά ενημερωμένη πηγή έκανε λόγο στο AFP για ποσοστό 5% του προσωπικού της συντακτικής ομάδας (περίπου 140 άτομα).

Στην υπηρεσία Reuters News εργάζονται πάνω από 2.800 δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε η μητρική εταιρεία του πρακτορείου, ο αμερικανοκαναδικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Thomson Reuters.

Ο γενικός διευθυντής του Reuters Τζέιμς Σμιθ είχε από την Τρίτη αναφερθεί στις «επερχόμενες δυσκολίες», σε επιστολή του προς τους 60.000 απασχολούμενους στο πρακτορείο.

Το Reuters αποτελεί ένα μικρό τμήμα των δραστηριοτήτων της Thomson Reuters, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της από τις εφαρμογές με χρηματοοικονομικές πληροφορίες που παρέχει στις τράπεζες και τις αγορές, καθώς και τη διανομή εξειδικευμένων ειδησεογραφικών υπηρεσιών, κυρίως, στον χρηματοοικονομικό και τον δικαστικό τομέα.

Ο όμιλος είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο τη μείωση 2.500 θέσεων εργασίας στο τμήμα «Χρηματοοικονομικά και Κίνδυνοι».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...