Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: “Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ”-”Κλιμακώνουμε τον αγώνα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίσανε σήμερα τον αγώνα διαρκείας τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους και στην αίθουσα της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ όπου συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Προέδρου της Καλφαγιάννη Παναγιώτη κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επιχείρησε το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση του προσωπικού της.

Στην γεμάτη αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και στην μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης  στην οδό Πανεπιστημίου κυρίαρχη ήταν η θέληση για την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ ως μοναδικού και αξιόπιστου φορέα αντικειμενικής ενημέρωσης και πολιτιστικής ποιότητας ψυχαγωγίας. Η θέληση αυτή εκφράστηκε και από τους Πληρεξούσιους Δικηγόρους της ΠΟΣΠΕΡΤ Κωνσταντίνο Τοκατλίδη και Δημήτρη Περπατάρη οι οποίοι ανέπτυξαν του λόγους ακυρότητας που προέβαλε η ΠΟΣΠΕΡΤ με την αίτηση ακύρωσης της, αίτηση στην οποία χορηγήθηκε η γνωστή σε όλους πλέον προσωρινή διαταγή και η απόφαση της Επιτροπής αναστολών  με τις οποίες διατάσσονταν η Κυβέρνηση για την αδιάλειπτη συνέχιση λειτουργίας  προγράμματος  τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού από φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα οι Αποφάσεις του κορυφαίου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας δεν έχουν υλοποιηθεί. Αντίθετα η μεν ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ παραπαίει ανάμεσα στον ερασιτεχνισμό , την κομματική μονομέρεια και την απουσία ποικιλίας στο πρόγραμμά της , η δε ΝΕΡΙΤ είναι ακόμη  στα χαρτιά χωρίς έδρα, διοίκηση ή στοιχειώδη λειτουργία !

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι διαδηλώσανε τη θέλησή τους να αποκρούσουν τις ομαδικές απολύσεις και την προώθηση των ανταγωνιστικών ιδιωτικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια απαξίωσης της ΕΡΤ και του ιστορικά αναντικατάστατου ρόλου της. Δηλώσανε αποφασισμένοι με την εκπομπή προγράμματος να αποδείξουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι την τελική του δικαίωση γιατί είναι ένας αγώνας που επιδιώκει την ανατροπή του μαύρου που επιχείρησε σε μία νύχτα να επιβάλλουν στη δημοκρατία και στην ενημέρωση ο κος ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ και οι κυβερνητικοί συνοδοιπόροι της δικομματικής πλέον εξαιτίας της ΕΡΤ Κυβέρνησης.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται μετά από λίγους μήνες όμως ο αγώνας μας και θα συνεχιστεί και θα κλιμακώνεται για να συναντηθεί με όλους τους αγωνιζόμενους Έλληνες ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και τις καταστροφικές τους συνέπειες, για να στηρίξει και να στηριχτεί  στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γιατρών και του προσωπικού των Νοσοκομείων που κλείνουν, των σχολικών φυλάκων, της Δημοτικής Αστυνομίας, των φορέων που καταργήθηκαν ή θα καταργηθούν  ή θα συγχωνευτούν, της στρατιωτικής βιομηχανίας, της ύδρευσης και της ενέργειας  και όλων –εργαζομένων και ανέργων-πλήττονται από την αντεργατική λαίλαπα και στο δημόσιο και στην ιδιωτικό τομέα.  Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...