Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Αποσύρουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ - θα κατατεθεί τροπολογία

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ, παράγοντας κανονικά πρόγραμμα
Ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής της περίφημης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία επιβλήθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο. 

Ουσιαστικά η ΠΝΠ αφήνεται να λήξει - αφού παρήλθε το τρίμηνο - και αντ' αυτής θα κατατεθεί ειδική τροπολογία. Η ακύρωση της συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε ύστερα από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρχικά είχε δεσμευτεί ότι δεν θα την ψήφιζε σε καμία περίπτωση. Ετσι, πολιτικά τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ απεγκλωβίζεται από μια δύσκολη κατάσταση.

Η ειδική τροπολογία που θα ρυθμίζει τα του κλεισίματος της ΕΡΤ θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για τα γνωστά «βραχιολάκια», το οποίο φέρει τον τίτλο «Σχέδιο νόμου για τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων».

Ωστόσο η απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εγείρει μια σειρά από ζητήματα καθώς σε αυτήν οριζόταν το δικαίωμα των υπουργών να καταργούν δημόσιους οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...