Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Εργαζόμενοι της εφημερίδας «Κέρδος»: Ένας μήνας απεργίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Οι εργαζόμενοι της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ», οι οποίοι πραγματοποίησαν συνέλευση σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

«Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Κέρδος» έχουμε ήδη συμπληρώσει ένα μήνα απεργίας. Διεκδικούμε το σύνολο των δεδουλευμένων μας (4,5 μισθοί και οφειλές από το 2009).

Η επιχείρηση επικαλείται τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και την κατάργηση των ισολογισμών, ξεχνώντας (;) τις επί δεκαετίες κερδοφόρες οικονομικές χρήσεις. Παράλληλα, αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣΕΠΕ και τη γνωμοδότηση του υπ. Εργασίας περί της παράνομης μονομερούς μείωσης των μισθών.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας μας λάβαμε ένα μισθό (εκκαθάριση Μαρτίου-έναντι Απριλίου 2013).

Ζητούμε την επίσημη υποβολή χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής, ώστε η έναρξη καταβολής να ορίζεται από την 15 η Οκτωβρίου με ένα μισθό, ακολουθώντας 15μερες καταβολές με στόχο έως το τέλος 2013 την πλήρη εξόφληση. Ζητούμε, επίσης, την υλοποίηση της δέσμευσης της εργοδοσίας για παράλληλη καταβολή των δεδουλευμένων και στους απολυθέντες συναδέλφους.

Επιθυμούμε το διάλογο και την εξεύρεση λύσης. Υπενθυμίζουμε ότι επί δύο έτη στηρίζουμε το «Κ». Η ευθύνη για το μέλλον της εφημερίδας βαρύνει αποκλειστικά την εργοδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...