Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Στα χέρια ενός Γάλλου το αμερικανικό Newsweek

Το διάσημο αμερικανικό περιοδικό «Νιούζγουικ» αγοράστηκε από τον Ετιέν Ουζάκ, ιδρυτή του ομίλου διαδικτυακών μέσων IBT Media. 


Επειτα από 80 χρόνια ύπαρξης, πολυάριθμες αποκλειστικότητες και πολλά βραβεία δημοσιογραφίας, το περιοδικό σταμάτησε την έντυπη έκδοσή του στις ΗΠΑ το 2012 και πριν από λίγες ημέρες, την Τρίτη, πέρασε στα χέρια του Ουζάκ. 

Αυτός ο γιος διπλωμάτη, σπουδαγμένος στη London School of Economics, ειδικεύεται με την εταιρεία που δημιούργησε πριν από επτά χρόνια στις διαδικτυακές εκδόσεις σε αναδυόμενες χώρες. Η εταιρεία του είναι επικερδής, απασχολεί 200 άτομα σε όλο τον κόσμο και μπορεί να υπερηφανεύεται για 30 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες στην κεντρική ιστοσελίδα του ομίλου, που είναι αφιερωμένη στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Το περιοδικό «Φορμπς» χαρακτήρισε φέτος τον όμιλο IBT Media ως «ανερχόμενο». Ομως η υπόθεση κρύβει και ένα σκάνδαλο λόγω της στενής σχέσης του Ουζάκ και του συνεταίρου του Τζόναθαν Ντέιβις με τον ευαγγελιστή κορεάτη πάστορα Ντέιβιντ Γιάνγκ, ο οποίος σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο χρηματοδοτεί τον όμιλο - κάτι που αρνείται επισήμως ο Ουζάκ. Ο γάλλος επιχειρηματίας δήλωσε ότι η συμφωνία για την αγορά του «Νιούζγουικ» ολοκληρώθηκε στις 3 Αυγούστου με πλήρη μυστικότητα και ότι στόχος του είναι να διασώσει τη «δημοσιογραφική κληρονομιά»
του τίτλου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...