Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σήμερα στο Ηράκλειο η δίκη ενάντια στις απολύσεις της ΕΡΤ

Σήμερα εκδικάζεται εξ' αναβολής στο Ηράκλειο η αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ/ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου   για την ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και την εγκυρότητα των απολύσεων. 

Η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά, μετά από αίτημα του εκπροσώπου της κυβέρνησης. Με την αγωγή τους οι 20 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ζητούν την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας τους, στρεφόμενοι κατά της ΕΡΤ ΑΕ (πλέον υπό εκκαθάριση με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών) και της ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Σε όλη την Ελλάδα έχουν προσδιοριστεί 170 δίκες με αντίστοιχο περιεχόμενο.


Τα προεδρεία των ενώσεων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το πρώτο δικαστήριο θα ανοίξει το δρόμο για τη δικαίωση και στο δικαστικό επίπεδο των εργαζομένων της ΕΡΤ.  Δεκάδες μάρτυρες  αναμένεται να καταθέσουν κατά  του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των εργαζομένων. Ανάμεσά τους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, φορείς της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, βουλευτές και συλλογικότητες.

Τα προεδρεία των ενώσεων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το πρώτο δικαστήριο θα ανοίξει το δρόμο για τη δικαίωση και στο δικαστικό επίπεδο των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Δεκάδες μάρτυρες  αναμένεται να καταθέσουν κατά  του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των 2565 εργαζομένων. Ανάμεσά τους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, φορείς της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, βουλευτές και συλλογικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...