Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κεδίκογλου: Προς εξορθολογισμό των ΜΜΕ με την προσωρινή ρύθμιση για την ψηφιακή

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την προσωρινή ρύθμιση για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών:

«Για πρώτη φορά η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξορθολογίσει τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή και να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον. Κι όμως ορισμένοι παραπληροφορούν διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης τα έσοδα για το Δημόσιο, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα προέλθουν από τρεις πηγές: από τον πάροχο δικτύου (διαχειριστή φάσματος), από τον πάροχο περιεχομένου, δηλαδή τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και από την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος.

Με τη επίμαχη ρύθμιση η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές της ανεξάρτητης Αρχής ΕΕΤΤ και καλύπτει προσωρινά τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών, για να μη μείνουν χωρίς τηλεόραση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου  που ξεκινά σύντομα.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...