Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το αλλόκοτο στη ΝΕΡΙΤ


Γράφει ο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ας πούμε, ρε παιδί μου, ότι έχεις μια πετρελαιοπηγή. Μια πετρελαιοπηγή βαρβάτη, με παραγωγή φουλ. Ποιον θα διάλεγες για να τη διοικήσει, για να την κουμαντάρει, για να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα; Μα, φυσικά έναν τσοπάνο! Εναν βοσκό από τα όρη, που ξέρει τα πάντα γύρω από τα πρόβατα. Και γύρω απ' τα μαλλιά και τα γάλατα και τα τυριά, τι να σας λέω, ένα πράμα κούκλα.

Υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος άνθρωπος να μην τη βάλει σε δρόμο την πετρελαιοπηγή, να μην αξιοποιήσει, να μην αναδειχθεί σε πρώτη μούρη στην αγορά, να μην σε κάνει μάγκα εσένα που τον διάλεξες; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ναι αγαπητέ αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια, πλάκα κάνουμε. Διότι κατ' αναλογίαν, τσοπάνος επελέγη για να διοικήσει την πετρελαιοπηγή της ΝΕΡΙΤ. Κι ακόμη καλύτερα, τσοπανόπουλα διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιό της. Σας μοιάζει παράλογο; Καθόλου παράλογο δεν είναι.

Εφ' όσον το εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ απαρτίζεται από ανθρώπους ασχέτους με την τηλεόραση (πλην Τατιάνας Καραπαναγιώτη), γιατί δηλαδή να μη στελεχώνεται αντιστοίχως και το διοικητικό της συμβούλιο από ανθρώπους ικανούς στο αντικείμενό τους, πλην όμως εντελώς ξένους με το «κουτί»; Ναι, μάλιστα, ορθώς, καλά το σκεφτήκατε, ήρθε η στιγμή που ρωτάνε τον Γιάννη τι κάνει κι εκείνος απαντά ευθαρσώς: «Κουκιά σπέρνω!».

Εν συντομία

Με δυο λόγια; Με δυο λόγια, όπως ανακοινώθηκε επισήμως: «Από τις πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες επελέγησαν ως πρόεδρος δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γεώργιος Προκοπάκης και ως μέλη η κ. Κατερίνα Ευαγγελάκου, ο κ. Θέοδωρος Καρούνος, ο κ. Νίκος Ξανθούλης και ο κ. Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος.

Αμέσως μετά το εποπτικό συμβούλιο προσκάλεσε τον επιλεγέντα πρόεδρο και τα μέλη σε κοινή συνάντηση. Στη συνέχεια το νέο διοικητικό συμβούλιο συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση».

Τόσο καλά, τόσο αρμονικά. Να δούμε όμως ένα ένα τα πρόσωπα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Σαφώς η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάκου γνωρίζει τα του θεάματος, αν και από τηλεόραση δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς κατέχει.

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος ειδικεύεται σε ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, πράγμα το οποίο ενδέχεται να βοηθήσει σε πεντέξι ζητήματα τη ΝΕΡΙΤ, αν και ουδέποτε οι κρατικοί φορείς είχαν προβλήματα στο συγκεκριμένο τομέα. Πάντοτε πλήρωναν αυτά που όφειλαν, έστω και με καθυστερήσεις.

Για το συνθέτη και τρομπετίστα Νίκο Ξανθούλη, δεν ξέρω τι να πω. Οφείλω πάντως να σημειώσω ότι το μουσικό λόμπι έχει πλέον ισχυρά κονέ στη ΝΕΡΙΤ, μια και μέλος του εποπτικού συμβουλίου είναι ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός.

Ο Θεόδωρος Καρούνος από την πλευρά του είναι ειδικό διδακτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, στο εργαστήριο διαχείρισης και βέλτιστου σχεδιασμού δικτύων, οπότε υποθέτω πως κάποια βοήθεια θα προσφέρει σε αυτό το πράγμα που αποκαλείται hprt.gr. Με τις ευχές μου, αλλά και πάλι δεν βλέπω καμία σχέση με τη μικρή οθόνη.

Η «Δράση»

Και πάμε στον νέο προέδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Ο Γεώργιος Προκοπάκης έχει τα τελευταία έτη διακριθεί ως καλεσμένος και συνομιλητής της Πόπης Τσαπανίδου και του Μπάμπη Παπαδημητρίου, εκπροσωπώντας ατύπως την κίνηση «Αριστεροί υπέρ της Δράσης». Σχήμα οξύμωρον ο τίτλος θα μου πείτε, και δίκιο θα έχετε, μια και η Δράση έχει τόση σχέση με την Αριστερά όση και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Πλην όμως, εκεί κατέφυγε μια ομάδα πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ που δεν τα βρήκαν με τον Φώτη Κουβέλη και κάποια στιγμή πήραν την άγουσα. Και έκτοτε δεν έχουν σταματήσει να χύνουν χολή στην πάλαι ποτέ στέγη τους.

Με βάση το βιογραφικό του που δημοσιεύει στο Protagon.gr, ο κ. Προκοπάκης πάνω κάτω έχει κάνει τα εξής: «Σπούδασε μηχανικός, δίδαξε οκτώ χρόνια στο Columbia, θεωρεί πόλη του τη Νέα Υόρκη, αλλά δεν τη νοσταλγεί, λατρεύει το baseball και τους Yankees. Από το 1990 είναι αγοραίος: επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων. Φιλελεύθερος, σταλινικός, σπασίκλας. Γαύρος το θρήσκευμα».

Τζιχάντ

Bon pour l' orient μοιάζουν όλα τα ανωτέρω, όπως και ο αστικός μύθος που θέλει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ να στρατολογείται στο περιοδικό «Books' Journal» ελλείψει άλλης απασχολήσεως. Εκεί πάντως μεγαλούργησε ως αρθρογράφος του νεοφιλελεύθερου χώρου, κηρύσσοντας τζιχάντ σε κάθε υποψία αριστερής σκέψης.

Σε έτερο βιογραφικό του, από την άλλη, που δημοσιεύεται στο drassi.gr, αναφέρονται τα εξής: «Από το 1990 είναι βασικός μέτοχος και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων SPEC Α.Ε. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με θέματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, διαχείρισης πληροφοριών και χρηματοοικονομικά».

Υποθέτω ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κατερίνας Ευαγγελάκου (αποχώρησε από την προεδρία της Ακαδημίας Κινηματογράφου) και θα παραιτηθεί από τις λοιπές θέσεις του τώρα που έγινε διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ. Σε κάθε περίπτωση, η παλαιότερη απασχόλησή του με την κολύμβηση είμαι σίγουρος ότι θα του φανεί πολύ χρήσιμη. Τέτοια φουρτούνα που παραλαμβάνει και τέτοια τρικυμία στα κρανία ορισμένων...

Χρ. Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...