Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Οι ΗΠΑ θα τιμήσουν τον Κενυάτη δημοσιογράφο Τζον Γκιθόνγκο


Ο Τζον Γκιθόνγκο θα λάβει το βραβείο για το κουράγιο που επέδειξε στον αγώνα κατά της διαφθοράς και υπέρ των δημοκρατικών αξιών στην Κένυα.

Ο δημοσιογράφος Τζον Γκιθόνγκο, ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του στην προσπάθεια του να καταπολεμήσει τη διαφθορά στην Κένυα, θα τιμηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Όχι, στις 24 Οκτωβρίου, στην Ουάσινγκτον.

Ο διεθνούς φήμης μουσικός και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μπόνο, θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον τιμώμενο με το βραβείο της Ημέρας του Όχι, μέσω βίντεο.

Ο Τζον Γκιθόνγκο θα λάβει το βραβείο για το κουράγιο που επέδειξε-στο πνεύμα της Ημέρας του Όχι-στον αγώνα κατά της διαφθοράς και υπέρ των δημοκρατικών αξιών στην Κένυα.

Έχει αφιερώσει τη ζωή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είτε κατείχε κυβερνητικές θέσεις, είτε όχι. Ως δημοσιογράφος τη δεκαετία του '90 και αργότερα ως ιδρυτής και επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας, έβαλε στο στόχαστρο τη διαφθορά στην κοινωνία της Κένυας, υπό το καθεστώς του τότε πρόεδρου Ντάνιελ άραπ Μουά.

Μετά τις πρώτες δημοκρατικές προεδρικές εκλογές στην Κένυα, το 2002, ορίστηκε “τσάρος” κατά της διαφθοράς και παρά τις απειλές που δέχθηκε αποκάλυψε σχέδιο των συνεργατών του πρόεδρου Μουάι Κιμπάκι να κλέψουν εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία του κράτους.

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας του Όχι θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Οργανισμού Αμερικάνικων Κρατών, στην Ουάσινγκτον και αναμένεται να δώσουν το "παρών" κορυφαίοι Αμερικάνοι αξιωματούχοι, ηγέτες και πρεσβευτές από πολλές χώρες που πήραν μέρος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βετεράνοι του πολέμου και εκπρόσωποι της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...