Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το ΕΣΡ, προστάτης της Χρυσής Αυγής!

Ενα περίεργο πράγμα. Οταν πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή, το ΕΣΡ επιδεικνύει παροιμιώδη αντανακλαστικά. Για του λόγου το αληθές, επέβαλε χθες σύσταση στους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς με την αιτιολογία της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας. 


Οταν το παίζουν «θύματα» στα κανάλια, είναι καλά. Οταν αποκαλύπτεται η δικογραφία, το ΕΣΡ τιμωρεί... Επειτα από καταγγελία του νεοναζιστικού μορφώματος, το ΕΣΡ επέβαλε τη διοικητική κύρωση της σύστασης στο Mega, το Star, τον Σκάι και τη Δ.Τ., για την προβολή στοιχείων της ανάκρισης και της προανάκρισης, κατά την περίοδο της σύλληψης και προφυλάκισης του αρχηγού, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα έστειλε στο αρχείο την ίδια καταγγελία για τον Alpha, το Ε-TV και το Μακεδονία TV. 


Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή επανήρθε με νέα καταγγελία, την οποία έστειλε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη Δευτέρα αναφέροντας ότι «από τις 9 Δεκεμβρίου προβάλλεται για μια ακόμη φορά απόρρητο υλικό της ανάκρισης που διεξάγεται ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας Εφέτη Αθηνών Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, το οποίο έχει στόχο την διαστρέβλωση της αλήθειας, την διαπόμπευση της προσωπικότητας των κατηγορουμένων και την συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής».

Η Χρυσή Αυγή βαπτίζει λοιπόν τη δημοσιοποίηση της δράσης του ναζιστικού μορφώματος «απόρρητο» υλικό και ζητά δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο από το ΕΣΡ να απαγορέψει από τα κανάλια να την προβάλλουν. Μένει να δούμε τη νέα στάση της Ανεξάρτητης Αρχής. Αραγε θα περιοριστεί κι αυτή τη φορά στη σύσταση ή θα προχωρήσει ακόμη πιο πέρα, μοιράζοντας πρόστιμα στα κανάλια...

Κατά τα λοιπά, το ΕΣΡ επέβαλε χθες πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Αχαΐα TV για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων. Επίσης τιμώρησε με τη διοικητική κύρωση της σύστασης το Extra Channel επειδή στις 9 και 10 Αυγούστου του 2012 είχε ασχοληθεί με τις τηλεφωνικές εταιρείες που διέθεταν τις γραμμές τους για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να υπάρχουν στις εκπομπές του καναλιού εκπρόσωποι από τις συγκεκριμένες εταιρείες τηλεφωνίας.
Ακόμη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέρριψε την έγκριση μεταβίβασης του ραδιοσταθμού Derti 98,6 fm (πρώην συμφερόντων Πέτρου Κωστόπουλου) μέσω πλειστηριασμού από τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Τέλος, το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημα του καναλιού ερωτικού περιεχομένου Sirina tv για εκπομπή μέσω του ΟΤΕ TV. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, η συνεργασία απορρίφθηκε επειδή η εταιρεία παραγωγής ελληνικού πορνό είναι περιορισμένης ευθύνης και όχι ανώνυμη όπως ορίζει ο νόμος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...