Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

“Συνεχίζουμε την απεργία” λένε οι εργαζόμενοι στον “Επενδυτή”

Η συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «Επενδυτής» που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 4/12/2013) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας. 


Έκρινε ότι δεν είναι επαρκής λόγος για αναστολή της κινητοποίησης η υπόσχεση του ενός εκ των δύο ιδιοκτητών και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας DBAS, Αλέξη Σκαναβή ότι θα καταβληθεί ένα δεκαπενθήμερο μέχρι την Παρασκευή και άλλο ένα εντός του μηνός και μόνο για τους συναδέλφους του μισθολογίου. Κι αυτό τη στιγμή που μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου συσσωρεύονται δεδουλευμένα τουλάχιστον 4 μηνών, του δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος θερινής αδείας που δεν έχει ακόμη καταβληθεί, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι στους οποίους οφείλονται αποδοχές μέχρι και οκτώ μηνών.


Η συνέλευση των εργαζομένων του «Επενδυτή» επαναλαμβάνει το ελάχιστο αίτημα με το οποίο ξεκίνησε η απεργία: εξόφληση δεδουλευμένων για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων (μισθωτούς, μπλοκάκια, αποδείξεις επιχειρηματικής δαπάνης) τουλάχιστον μέχρι και του Σεπτεμβρίου και του επιδόματος θερινής αδείας. Το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί στο πλαίσιο και στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος και κάθε προσπάθεια να συμψηφιστεί λογιστικά με προηγούμενες καταβολές αποδοχών θα είναι παράτυπη και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Η συνέλευση των εργαζομένων του «Επενδυτή» καλεί τις συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου, σε συνεργασία με την επιτροπή των εργαζομένων να συνεχίσουν τις προσπάθειες συνεννόησης με τους δύο ιδιοκτήτες.

Παράλληλα, αποφάσισε να συνεχιστεί η προετοιμασία των νομικών ενεργειών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας έναντι της εταιρείας.

Νέα συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  6 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...