Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πλάφον 15.000€ για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ - Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

- Μέσα στο επόμενο 10ημερο θα καθοριστούν τα κριτήρια για τις 2.000 προσλήψεις στη νέα ΕΡΤ
- Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις με δικαίωμα ανανέωσης
- Κοινή υπουργική απόφαση για τις απολαβές των δημοσιογράφων
- Στο ενιαίο μισθολόγιο οι άλλες ειδικότητες
- «Ευέλικτες σχέσεις εργασίας» στο νέο σχήμα, θα πριμοδοτηθούν οι παλιοί εργαζόμενοι
- Νέα συνάντηση εργαζομένων με τον Παντελή Καψή τη Δευτέρα


Το σχέδιο που τους παρουσίασε στη χθεσινή (άκαρπη) συνάντηση ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής παρουσίασαν στη Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Η νέα πρόταση της κυβέρνηση, σύμφωνα με τους εργαζομένους, προβλέπει:

- η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου
- τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την υπόσχεση για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος τους.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις, θα καταβληθούν αλλά θα υπάρξει πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα. Το υπουργείο Οικονομικών (στον έλεγχο του οποίου έχει περάσει η ΕΡΤ μετά το κλείσιμό της) υπόσχεται ότι εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους, με βάση όμως το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013.

Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα έχει μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους.

Η πρόταση της κυβέρνησης, πάντως, δεν ικανοποίησε τους εργαζομένους. Το χθεσινό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αναφέρει πως "το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής, στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια".

Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους "ότι μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ".

Επίσης οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, απέστειλαν προς τον κ. Καψή υπόμνημα με το οποίο σημειώνουν πως "αναμένουν μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες, επισημαίνοντας ότι παραμένει η εκκρεμότητα της μη τήρησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για να εκπέμψει παντού το σήμα της ΕΡΤ".

Νέα συνάντηση αναμένεται ανάμεσα στις δύο μεριές την ερχόμενη Δευτέρα.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...