Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν οι εργαζόμενοι για τους κλειστούς πομπούς

Να μην κλείσει η ΕΤ3 ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας


Την απόφαση των εργαζομένων στην ΕΡΤ να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο και να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος όσων κρατούν κλειστούς τους πομπούς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γνωστοποίησε η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΤ3, Ελευθερία Φαραντάκη, σε παρέμβασή της στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να μην κλείσει το κανάλι της ΕΤ3, ζήτησε στο μεταξύ σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να αναμορφωθεί η ΕΡΤ και «να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό για λόγους εθνικούς, κοινοτικούς και ενημέρωσης των Ελλήνων ομογενών». Παράλληλα, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ύπαρξης της ΕΤ3 «ενός καναλιού που αποτελούσε κανάλι πρότυπο και για τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Θα πρέπει στο νέο σχήμα που θα προκύψει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση το ανεξάρτητο κανάλι της ΕΤ3 που θα καλύπτει την περιφέρεια της χώρας».

Υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης άρα και της ΕΤ3 τάχθηκε ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Πασχαλίδης ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Ζιώγας, σχολίασε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε λύση βολική για όλους εκτός από τους εργαζόμενους.

Για χτύπημα κατά της δημοκρατίας έκαναν λόγο ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Κούτρας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος ζήτησε οι αλλαγές στην ΕΡΤ να γίνουν εν λειτουργία, με συνδιαμόρφωση του τοπίου και διαφανείς διαδικασίες. Την άποψη ότι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί στην ελληνική βουλή εξέφρασε ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ Αδάμ Δράγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...