Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΣΗΕΑ: Να καταργηθούν η ΠΝΠ και η ΚΥΑ για την ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στην πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση του, επαναβεβαίωσε την αταλάντευτη θέση του απέναντι στην αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της κυβέρνησης στην ΕΡΤ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, “το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι απαιτούν να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να αποκατασταθούν αμέσως το σήμα και οι πομποί της ΕΡΤ και να καταργηθούν η ΠΝΠ και η ΚΥΑ που «έκλεισαν» την ΕΡΤ.

Κάθε άλλο σχέδιο των κυβερνώντων σχετικά με τη λειτουργία της ΕΡΤ, αποτελεί προσπάθεια να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα που δημιούργησε το αιφνίδιο «κλείσιμό» της και να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζόμενων.

Ζητούμε να επανέλθουν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στην εργασία τους και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε και να συναινέσουμε στα σχέδια συρρίκνωσης της ΕΡΤ και στις απολύσεις. Συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μέχρι την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Καταγγέλλουμε δημόσια τους υπεύθυνους, Υπουργό και Υφυπουργό και τον διορισμένο από την Κυβέρνηση διαχειριστή της ΕΡΤ Α.Ε. και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους την παρελκυστική της τακτική, να σεβαστεί τη νομιμότητα και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...