Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το σχέδιο για τη μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης


Το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα μέχρι την δημιουργία του νέου φορέα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση περιλαμβάνει 2.000 εργαζόμενους με δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις εργασίας. 

Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει:

• Με 2.000 πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ θα λειτουργήσει το μεταβατικό σχήμα μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εκ των οποίων 1.850 θα είναι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και 150 μουσικοί.

• Στο νέο σχήμα δεν θα περιλαμβάνονται 400 υπάλληλοι που έχουν δεύτερη εργασία, 200 που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και 60 με 70 εργαζόμενοι που έχουν 11μηνες συμβάσεις ή ανήκουν στην κατηγορία του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων.

• Οι 2.000 πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν κανονικά και θα υπογράψουν 2μηνες ή 3μηνες συμβάσεις.

• Μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας θα εκπέμπεται πλήρες πρόγραμμα από όλα τα κανάλια και τις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ.

• Το επόμενο 10ημερο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

• Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί το οργανωτικό σχήμα υπό την επίβλεψη αρμόδιου υφυπουργού προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, της επιτροπής προσωπικοτήτων και ειδικού τεχνικού συμβούλου.

Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό έχει ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...