Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Καψής στα βαθιά της ΕΡΤ: Δεχθείτε το κλείσιμο και όλα τα άλλα θα τα βρούμε

Η πρώτη άτυπη συνάντηση «γνωριμίας» του Παντελή Καψή, υφυπουργού αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΕΡΤ έγινε σήμερα το μεσημέρι χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια είδηση ή έστω να διαφανούν ενδείξεις εκτόνωσης της κρίσης που συντηρείται επί τουλάχιστον 15 ημέρες και εκτός των άλλων προκάλεσε τη διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στη συνάντηση επικράτησαν ήπιοι τόνοι και το πρώτο που έγινε σαφές από την πλευρά του υφυπουργού ήταν ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με κανέναν επί των βασικών αποφάσεων που έχουν συνομολογήσει οι πολιτικοί αρχηγοί: Δηλαδή επί της απόφασης ότι η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν και επί του γεγονότος ότι θα επαναπροσληφθούν περίπου 2.000 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου -περίπου σε ένα τρίμηνο- είναι έτοιμος ο νέος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καψής επισήμανε πως από τη στιγμή που οι συνομιλητές του αποδεχθούν τα δύο προαπαιτούμενα από εκεί και πέρα σε όλα τα άλλα θα βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις που θα ικανοποιούν και τους εργαζόμενους.

Ο υφυπουργός επισήμανε και στους ίδιους ότι εργάζεται στην κατεύθυνση να φύγει το «μαύρο» από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προκειμένου -εκτός των άλλων- να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έθεσαν στον κ. Καψή το ζήτημα των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος και σήμερα τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το κτίριο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσής τους αλλά και επανεκπομπής προγράμματος.

Εξήγησαν στον υφυπουργό ότι δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν το κτίριο και τον πανάκριβο εξοπλισμό του, εκτός των άλλων και για λόγους ασφαλείας, χωρίς τουλάχιστον να γίνει απογραφή των υλικών και τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο κ. Καψής επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα αιτήματά τους και υποσχέθηκε ότι στη νέα -ουσιαστική αυτή τη φορά- συνάντησή τους την Παρασκευή θα μιλήσουν για την ουσία των θεμάτων.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αποστροφή της τοποθέτησής του ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στους χειρισμούς της υπόθεσης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι πρότειναν στον κ. Καψή να παραχωρήσει συνέντευξη που θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ που εξακολουθεί να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, της EBU και αναλογικών πομπών σε μέρος της Ελλάδας και αυτός επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Η μήνυση της ΕΣΗΕΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή  του αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος στον τελευταίο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη ο οποίος λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως ειδικός εκκαθαριστής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...