Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο Μάνος που δεν ακούσαμε

Με ένα αφιέρωμα στις ανατρεπτικές ιδέες του Μάνου Χατζιδάκι
ολοκληρώνουν την σεζόν οι «Πρωταγωνιστές»
Εκτάκτως αυτή την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 στις 22.30 στο MEGA.

 Ο Μάνος Χατζιδάκις «μιλά» στους «Πρωταγωνιστές» μέσα από σπάνια αποσπάσματα που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο γιος του Γιώργος Χατζιδάκις και φίλοι του Μάνου.
Το Τρίτο Πρόγραμμα, ο Καραμανλής, τα κόμματα, οι συνδικαλιστές, ο λαϊκισμός, ο νεοναζισμός, ο ρατσισμός αλλά και η Μελίνα, ο Χορν, ο Γκάτσος, ο Κουν, ο Τσαρούχης, ο Βαμβακάρης «πρωταγωνιστούν» στην εκπομπή η οποία βέβαια ντύνεται εξ ολοκλήρου με τις μουσικές του Μάνου – πολλές εκ των οποίων θα ακουστούν σε σπάνιες και ακυκλοφόρητες εκτελέσεις. Ανάμεσα τους και «η μπαλάντα του Τσε» ένα ορχηστρικό κομμάτι του Χατζιδάκι, που η πρώτη δημόσια εκτέλεση του θα γίνει στους «Πρωταγωνιστές».
Στην εκπομπή μιλούν :
- Ο Γιώργος Χατζιδάκις ο οποίος 19 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη ανοίγει στην κάμερα της εκπομπής το σπίτι του Μάνου, στην οδό Ρηγίλλης. Ο φακός «καταγράφει» τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των φίλων, το χρυσό αγαλματάκι των Όσκαρ που ο Μάνος ήθελε να είναι τοποθετημένο με την πλάτη προς τους καλεσμένους του αλλά και τις χειρόγραφες παρτιτούρες του μεγάλου μουσικού.
- Ο στιχουργός και  δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης από τους βασικούς συντελεστές του Τρίτου Προγράμματος. Ο στιχουργός «της Μπαλάντας των Αισθήσεων και των Παραισθήσεων» μιλά για τις συγκρούσεις του Μάνου με τα κόμματα της εποχής και τους γραφειοκράτες της ΕΡΤ αλλά και για τα μεγάλα γλέντια στα Ανώγεια, τις ρακές και τις φιλοσοφικές συζητήσεις στο Μεϊντάνι.
- Ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς που αφηγείται την συνάντησή του με τον Μάνο όταν ήταν 15 χρονών αλλά και τα «πειράγματα» που αντάλλαξαν ο Μάνος και ο Μίκης στην κοινή τους συναυλία ενάντια στα ναρκωτικά.
- Η δημοσιογράφος και  σεναριογράφος Ελένη Ζιώγα που κάποτε είχε το μπαρ ρεστοράν «Πάρτι» στο Παγκράτι, στο οποίο πήγαινε κάθε βράδυ και για πολλά χρόνια ο Μάνος Χατζιδάκις. Την τελευταία φορά άφησε στην καρέκλα του μια κηλίδα αίμα… «μετά από λίγες μέρες ο Μάνος πέθανε».

Σημ.: Η φωτογραφία που συνοδεύει το δελτίο Τύπου είναι του Γιώργου Τζαμτζή, φωτογράφου και φίλου του Μάνου Χατζιδάκι και δημοσιεύεται για πρώτη φορά.
 
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013, στις 22.30, στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...