Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καταδικάσθηκε το Βέλγιο για τραυματισμό εικονολήπτη

Από πυροβολισμούς αστυνομικών

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης επιδίκασε αποζημίωση 50000 ευρώ για ηθική βλάβη σε έναν Βέλγο εικονολήπτη, που είχε τραυματισθεί στο πόδι από πυροβολισμούς αστυνομικών καθώς μαγνητοσκοπούσε επεισόδια σε διαδηλώσεις.

Πρόκειται για συμπληρωματική απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη για την υπόθεση του δημοσιογράφου-εικονολήπτη Ιβ Τρεβαλέκ, με την οποία το ΕΔΑΔ υποχρεώνει την κυβέρνηση του Βελγίου να του καταβάλλει 50.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Είχε προηγηθεί απόφαση απόφαση του ΕΔΑΔ στις 14 Ιουνίου 2011,  με την οποία είχε καταδικάσει το Βέλγιο για παραβίαση του δικαιώματος στην ζωή, με το σκεπτικό ότι η ζωή του δημοσιογράφου είχε τεθεί σε κίνδυνο από την αλόγιστη χρήση πυροβόλων όπλων από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στην απόφαση του το Δικαστήριο είχε υπογραμμίσει ότι, οι Βελγικές αρχές, που ήταν υπεύθυνες για την ασφάλεια του δημοσιογράφου, δεν χρησιμοποίησαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία του.

Το ΕΔΑΔ προσδιόρισε την Τρίτη, το ποσό της δίκαιης ικανοποίησης στον δικαιωθέντα δημοσιογράφο από τις βελγικές αρχές σε αποζημίωση 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...