Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Μαζεύτηκε» ο ΣΚΑΪ, κόπηκαν οι μεταδόσεις

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου έπαψε να δείχνει τους αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών

Η απροθυμία της EBU να μεταπωλήσει σε ιδιωτικό σταθμό τα τηλεοπτικά δικαιώματα που είχαν αγοραστεί από την ΕΡΤ, σε συνδυασμό με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που αναμένεται να ζητήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, υποχρέωσαν τον ΣΚΑΪ να ακυρώσει, άνευ προειδοποίησης, τις μεταδόσεις του «Confederations Cup» από τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Χωρίς να υπάρξει σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του καναλιού, ο ΣΚΑΪ δε μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης (19/6) τους δύο αγώνες που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών 2013, που διεξάγεται στη Βραζιλία.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης, όπως και άλλων σημαντικών αθλητικών γεγονότων του φετινού καλοκαιριού, είχαν αγοραστεί από την ΕΡΤ Α.Ε. αντί 1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε κάνει με την EBU, με ορίζοντα το Μουντιάλ 2014. Οταν η κυβέρνηση έβαλε "λουκέτο" στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και τη διαχείρισή του ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, όλες οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση βρέθηκαν στο κενό, καθώς το σχετικό συμβόλαιο δεν προβλέπει τη μεταπώλησή τους σε ελληνικό ιδιωτικό σταθμό.

Παρ'όλα αυτά, ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε να μεταδίδει αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, το περασμένο Σάββατο, παίρνοντας προφανώς εικόνα από δύο ξένα δίκτυα (ZDF και Sky Italia)  γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αμφότερα τα κόμμα συμφώνησαν να ζητήσουν από τη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη επερώτηση εντός των επόμενων ημερών, τον έλεγχο τόσο του υπουργείου Οικονομικών, όσο και του ΣΚΑΪ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τη διαδικασία τη συμφωνία τους, αντί 60.000 ευρώ, για τη μετάδοση του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, στις 12 Ιουνίου.

Αγνωστο παραμένει, έως τώρα, εάν θα κινηθούν νομικά σε βάρος του ΣΚΑΪ τόσο η EBU, όσο και τα δύο ξένα δίκτυα, με αφορμή τις μεταδόσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες.

Του Ηλία Δρυμώνα/enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...