Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Οι δημοσιογράφοι είναι το ισχυρότερο «λόμπι» του νέου υπουργικού συμβουλίου

Μετά τους έντονους κλυδωνισμούς που προκλήθηκαν από το θέμα της ΕΡΤ η νέα σύνθεση της κυβέρνησης περιλαμβάνει έξι πρώην δημοσιογράφους. Πιο γνωστός απ' όλους ο Σίμος Κεδίκογλου, εκείνος που είχε το δύσκολο έργο να ανακοινώσει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Κεδίκογλου έχει πλούσια πείρα στα ΜΜΕ, στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην ΕΡΤ, το CNN International, την «Απογευματινή» και σε αρκετά άλλα μέσα ενημέρωσης.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA» και «MEGA Κύπρου», καθώς και Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στη τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ηταν διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που επανεκδόθηκε το 2009. Από το 2011 ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Γκιουλέκας που εργαζόταν στη τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, ο Σοφία Βούλτεψη με θητεία σε «Απογευματινή», «Εθνος», «Ελεύθερος Τύπος» και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι» και ο Γιάννης Γκιουλέκας που έχει εργαστεί ως αρθρογράφος-αναλυτής στην εφημερίδα "Απογευματινή" και αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ».

Τέλος, ο Παντελής Καψής θα είναι αυτός που θα έχει το έργο να αναλάβει την αναμόρφωση της νέας δημόσιας τηλεόρασης από το πόστο του αρμόδιου υφυπουργού. Ο κ. Καψής έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διευθυντής στην εφημερίδα Τα Νέα και το «Το Βήμα», ενώ στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...