Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση των ενώσεων του Τύπου στο ΣτΕ την Πέμπτη στις 3μ.μ.

«Συνεχίζεται ανυποχώρητα ο κοινός αγώνας»

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου συνεδρίασε σήμερα και επαναβεβαίωσε την ομόθυμη βούληση του κλάδου για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε «μαύρο» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η Επιτροπή καλεί αύριο Πέμπτη στις 3μ.μ. σε συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ, όπου θα συζητηθεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση και αναστολή της επίμαχης ΚΥΑ.

Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε"
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης, και οι δύο διαβεβαίωσαν ότι δεν αποδέχονται την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων και περιμένουν την υποχώρηση του πρωθυπουργού παράλληλα με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ. «Είναι προφανές ότι τα όσα μας δήλωσαν θα κριθούν εκ του αποτελέσματος» σημειώνεται.

Επίσης, όπως αναφέρεται, κατατέθηκε μήνυση κατά των υπουργών Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει την αποκατάσταση της λειτουργίας των πομπών της ΕΡΤ ΑΕ, ενώ παράλληλα ασκείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την πραξικοπηματική εμφάνιση του ανυπόστατου μορφώματος ΝΕΡΙΤ, μετά την παρέμβαση των σωματείων των εργαζομένων εις βάρος της Digea.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να προκαλεί. Όχι μόνο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ, αλλά προσπαθεί να στήσει κι ένα «πειρατικό» ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα.

Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καταλήγει η ανακοίνωση, συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια για να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ, να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων και να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου καλεί, τέλος, όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, φωτορεπόρτερ, μουσικούς, σκηνοθέτες να πράξουν το ίδιο και να μην βάλουν την υπογραφή τους στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...