Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Συμβούλιο της Επικρατείας: «Οι μπάρες είναι σήμα»

Τι υποστήριξαν ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου Αναστάσιος Μπάνος και της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρης Περπατάρης

«Οι πολύχρωμες μπάρες συνιστούν συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου Αν. Μπάνος κατά την εμφάνισή του στην Επιτροπή Αναστολών στο ΣτΕ. Οταν τον ρώτησε έκπληκτος ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος πως συμμορφώθηκαν εκείνος είπε «με την μπάρα διότι ήταν δύσκολο να εκπέμψουν ακόμα και μαγνητοσκοπημένη εκπομπή».

Πρόσθεσε ότι η σημερινή υπουργική απόφαση (εκδόθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι) για τις συχνότητες ορίζει ότι «τα καθήκοντα του διαχειριστή είναι να ρυθμίζει την εκπομπή από τις συχνότητες της ΕΡΤ». Ζήτησε να μην χορηγηθεί καμία αναστολή στην Κοινή Υπουργική απόφαση, σε αντίθεση με το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ που είναι να ανασταλεί και ουσιαστικά να καταργηθεί το λουκέτο της ΕΡΤ. Ο δικηγόρος δέχτηκε μπαράζ ερωτήσεων από τη σύμβουλο του ΣτΕ, Μαρία Καραμανώφ, για το ψηφιακό σήμα. Παραδέχτηκε ότι οι νέες προσλήψεις δεν θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Υποστήριξε ότι «το Δημόσιο δεν έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Από την πλευρά των εργαζομένων ο νομικός τους σύμβουλος Δημήτρης Περπατάρης, ζήτησε την πλήρη αναστολή της ΚΥΑ και τη διεύρυνση της προσωρινής διαταγής με ρύθμιση της θέσης του προσωπικού. Παρέδωσε επίσης στον Πρόεδρο την επιστολή του Μ. Θεοδωράκη για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, ενώ ο κ. Μενουδάκος αναφέρθηκε και στην επέτειο του θανάτου του Μάνου Χατζηδάκη, όταν έγινε λόγος για τα μουσικά σύνολα. Πρόσθεσε ο κ. Περπατάρης, ότι «χάθηκε η δημοπρασία για ψηφιακό σήμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά και σε περίπτωση που συγκροτηθεί ξανά ο νέος φορέας πρέπει να πληρώσει πολύ ακριβά για να εκπέμψει το σήμα σε αυτές τις περιοχές». Όπως εξήγησε δεν μπορεί να συμμετάσχει το Δημόσιο στον διαγωνισμό, συμμετέχουν μόνο εταιρίες.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ υποσχέθηκε και στις δυο πλευρές να εκδώσει απόψε την απόφαση για την αναστολή ή μη της ΚΥΑ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δικαστές είναι διαβασμένοι και ενημερωμένοι για την υπόθεση.

Παπαδάκου Γιάννα/ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...