Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Βόμβα Κακλαμάνη: Ζούμε εποχές '89 - Η ΕΡΤ έκλεισε για να πάρουν τα ιδιωτικά κανάλια άδεια παρόχου δικτύου

Να βγάλει την ΕΡΤ εκτός διαδικασίας για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου ήθελε η κυβέρνηση, σύμφωνα με καταγγελία του Απόστολου Κακλαμάνη.

«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη ''διαφθορά', για το ''πολύ προσωπικό''. Δεν έκλεισε γιατί ''ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια''», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε: «Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε ''κομμένα τόσα κεφάλια''. Αυτά είναι εξοργιστικά. Η ΕΡΤ προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου.

Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Για την ΕΡΤ ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου. Αυτό που έγινε οδηγεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο,τι έγινε το '89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα με την ψηφιακή τηλεόραση».

Ο κ. Κακλαμάνης αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχει μιλήσει επικριτικά για τον τρόπο αδειοδότησης και λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών, ωστόσο η σημερινή του καταγγελία προκαλεί αίσθηση. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ενστερνίστηκε μια άποψη που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, κανείς ως σήμερα δεν την είχε εκφράσει δημόσια. Πόσω μάλλον μέσα στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πάντως, διαβεβαίωσε τον κ. Κακλαμάνη πως κανένας διαγωνισμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αν δεν ανοίξει πρώτα η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να συμμετάσχει κι εκείνη στη διαδικασία.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...