Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Η ΕΡΤ υπήρξε το μοναδικό μέσο που πρόβαλε παγκοσμίως τα επιτεύγματα και τη δράση του Ελληνισμού της Αυστραλίας"

H Eλληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, καταδικάζει την αιφνίδια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί στην πρωτοφανή, όπως την χαρακτηρίζει, ενέργεια διακοπής της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ και στη μαζική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετώπιζε ως οργανισμός και της γενικότερης κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, επισημαίνει ότι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποτελούν, εδώ και πολλές δεκαετίες, γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και, ιδιαίτερα, στην Αυστραλία, με τη μητέρα πατρίδα, ενώ συμβάλλουν τα μέγιστα στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας και των παραδόσεών μας σε όλον τον κόσμο.

«Tα ειδικά τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ τα παρακολουθούσαν χιλιάδες Έλληνες στην Αυστραλία, ενώ ταυτόχρονα είχαν αναδειχθεί και ως μέσα προβολής των δραστηριοτήτων μας» τονίζεται στην επιστολή.
«Τα ραδιοφωνικά προγράμματά της και ιδιαίτερα τα ενημερωτικά εμπλούτιζαν τα ελληνικά προγράμματα του πολυπολιτισμικού κρατικού ραδιοφώνου της SBS και ήταν πηγή ενημέρωσης για πολλά άλλα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

»Η ΕΡΤ υπήρξε το μοναδικό μέσο που πρόβαλε παγκοσμίως τα επιτεύγματα και τη δράση του Ελληνισμού της Αυστραλίας, ειδικά μετά την αναβάθμιση της παρουσίας της στους Αντίποδες με την τοποθέτηση των ανταποκριτών και την εκπομπή τους για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.
»Επίσης, η δορυφορική ΕΡΤ εκτός των άλλων ήταν το μοναδικό ελεύθερης λήψης ελληνικό μέσο ενημέρωσης σε όλη την Αυστραλία και είχε αναδειχθεί σε μέσο προβολής της Ελλάδας ως κοιτίδας σύγχρονου πολιτισμού, τουριστικού προορισμού και επενδυτικού ενδιαφέροντος».
Στην επιστολή της Κοινότητας αναφέρεται επίσης ότι, η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με δημοκρατικές και ελεύθερες διαδικασίες είναι απαραίτητη και αναγκαία, όπως ταυτόχρονα αναγκαία ήταν η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός της.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ, είναι  ανησυχητική, καθώς όχι μόνο μας αποξενώνει ως απόδημους από την πατρίδα μας, αλλά ταυτόχρονα μειώνει και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, καθώς καθίσταται μια χώρα χωρίς δημόσια τηλεόραση που προωθεί την ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση και τα εθνικά συμφέροντα» επισημαίνεται στην επιστολή.

Η Κοινότητα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να εξασφαλίσει όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και τη βελτίωση των προγραμμάτων της και ιδιαίτερα αυτών για τον απόδημο Ελληνισμό.

 «Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων της» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης. «Με την κίνηση αυτή καταργήθηκε μια σημαντική γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων της Αυστραλίας με την πατρίδα μας, ενώ μειώνει και την Ελλάδα διεθνώς. Ήδη τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με το θέμα και ζητούν από την Κοινότητά μας να τους μεταφέρουμε το πώς αισθανόμαστε ως ομογένεια για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τη φωνή εκατομμυρίων ομογενών που ζητάνε τη συνέχιση της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα προωθεί τη δημοκρατική και αντικειμενική ενημέρωση».

Τέλος, η Κοινότητα εκφράζει την συμπαράστασή της προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που χάνουν την εργασία τους και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...