Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ινδία: Αρχισυντάκτης του Tehelka συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση δημοσιογράφου

O 50χρονος ιδρυτής του βραβευμένου εβδομαδιαίου περιοδικού της επιτέθηκε δύο φορές αυτό το μήνα μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου στο θέρετρο Γκόα


Οι αρχές της Ινδίας συνέλαβαν το Σάββατο τον αρχισυντάκτη ενός δημοφιλούς περιοδικού σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης μιας συναδέλφου του, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει την κοινωνική κατακραυγή, ιδιαίτερα μετά τον μοιραίο ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας που έλαβε χώρα πέρυσι και προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες της διεθνούς κοινότητας.


Σύμφωνα με το Reuters, η δημοσιογράφος είπε στον προϊστάμενό της ότι ο Ταρούν Τετζπάλ, ο 50χρονος ιδρυτής του βραβευμένου εβδομαδιαίου περιοδικού Tehelka, της επιτέθηκε δύο φορές αυτό το μήνα μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου στο θέρετρο Γκόα.

Ο Τετζπάλ αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η υπόθεση έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας τις τελευταίες 10 ημέρες. Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα κάμερας του ξενοδοχείου προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο στο ασανσέρ όπου υποστηρίζει η δημοσιογράφος πως παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον αρχισυντάκτη, δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την στάση σιωπής γύρω από την παρενόχληση των γυναικών στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Οι εργαζόμενες γυναίκες στην Ινδία αντιμετωπίζουν συχνά τη σεξουαλική παρενόχληση από συναδέλφους τους, διευθυντές ή εργοδότες, κάτι για το οποίο σπάνια γίνονται καταγγελίες αφού φοβούνται μήπως χάσουν τις δουλειές τους ή αντιμετωπίσουν διώξεις επειδή απλά κατήγγειλαν το γεγονός, αναφέρει το Ρόιτερς επικαλούμενο έκθεση ακτιβιστών για τα δικαιώματα των δύο φύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...